Monday, October 18, 2010

Berhujung MINGGU dengan mengEDIT gambor...

Hello ART LOVERS!!!;-D Btw aku belum start lagi nak menuntut ilmu dari ZIE nak buat blog nie,adoi!takpe,skrang nie pun aku hentam cromo jer.usey2(sikit-sikit) lha kan.hihi...Kalau weekend jer confirm aku busy nak habiskan kerja custom storyboard album yang tertunggak.Aku menghabiskan masa berhujung minggu dengan FREELANCE nak cari duit lebeh lha kan.Harapkan gaji brapa lha sangat.Punyer lha bengap & lembs otak aku nak cari ilham kali nie.Tiap-tiap hujung tahun kat office aku mesti busy jer memanjang,overtime tue confirm ada nyer,coz skrg nie gov nak habiskan duit peruntukan buat printing.Life schedule tue memang busy sangat.Hujung minggu slalunya kalau ada job tue,aku mesti selang-selikan mengedit dgn mengemas rumah,memasak & prefer dok rumah jer.Aku kalau nak cakap rajin sangat tak jugak.Dah tanggungjawab ko mesti lha kan.Eventhou ko letih camney pun...wajib!!& takde makne nyer aku nak bangun akhir kalau hari AHAD,otomatik bangun pukul 5/6 pagi.So bangun pagi jer b1st,kemas rumah,mandi(kekadang tue berKASAM lha gak,wakaka...)masak & mengEDIT.Ini lha proses editting aku...lala~~~

Custom StoryBoard Album (10x24inc)  FRONT COVER
CLOSE UP photo

Nie lha front page & close up photo untuk custom album CHU kali ini...suka lha tengok pasangan nie..pengantin lelaki tue kawan MINIE..memang padan & sporting..congratz both of u DINO & SHIKIN.Photographer yang amik gbr nie bestie buddy aku si Wandy Saiet (WS PHOTOGRAPHY) a very talented photographer  &  cooooooooool jer ★ nanti lha aku buat post pasal mamat nie tok korang k..hihi..
Actual Size : 10x24
"Semoga Berkekalan hingga ke anak cucu & dimurahkan rezeki hendaknya"..album nie aku edit guna PHOTOSHOP.Simple edit jer, kalau korang tengok,korang pun boleh buat. Every pages aku selang selikan close up photo & mosaic.Dalam album nie ada 20 pages & include cover 22 pages.Proses yang paling lama lak ko select gbr dari ratusan & ribu raban tue..adoi..confirm ko juling.huhu..tapi pasal edit gambor aku takde rasa boring coz dah minat sangat.Dah hampir 2 tahun gak aku dlm bidang nie..insyaAllah aku blajar/improve skills & jadikan pengalaman tue untuk lebeh maju lagi.Hope korang support gak & jadi backbone aku k.SEMANGAT!!!;-P

6 comments:

Redbloodsnow said...

all of ur piece of arts nang superb bah hasil nya chu. mek envyyyyy, coz mek x pandey...hahahaha. jeles eh. nyesal mek study arki draughtsman dolok.

pa mek ambik subject tok...kan dh bergelar graphic designer juak mek...ceaaa :P

Monalea said...

kacak kitak edit.dah kitak berbakat ke sia. teruskan chu..

CHU MAJORFLAVA said...

zie: thx darl!highly appreciate..no hal ya lak mek turunkan juak ilmu ya ke ktk..;-D..BLOG mek gik anco...huhu..lak agak ktk,ngator BLOG mek k.

CHU MAJORFLAVA said...

Monalea: insyaAllah, ya matlmat idup mek..makceh.mek lom bp pandey hal blog tok.sowie mun ada tang bakok kit upa mek..hihi..paham2 jak.thx kata2 semangat ktk!much apciate!!;-D

Monalea said...

sikpa....kelak2x canggih blog kitak.cayok...cayok...

CHU MAJORFLAVA said...

syiohh..hihi..mudahan juak.makseh aie..;-D