Thursday, October 28, 2010

EDIT MODE_ON!!!B-Þ

Chu memang sokka edit foto cam anime/karikator/komik. Kalo ngedit confirm nganga jer mulut sampey ayer liyok menitik...ekeke..Layannnnn habeh~~~~^o^

Aku edit guna PS(Photoshop).Senang ckit nak edit gambor.xda lagi aku nak lukis pakai pensil lagi cam waktu sekolah, sakit plak tinga aku dengar leteran Madam Rose sebab melukis kartun ujang tas exam paper..wakaka~~Im sorry!!!(Ceh aku bukan budak nakal tyme tue k,penolong ketuwo pengawas ko noks.Nak aku kasi demerit kerr??)B-Þ



Haha..ancuss kepala member aku,BAAX dibesaukan.Baru lha nampak cam karikator kan.Aku crop bahagian kepala & enlarge/tranform besar ckit dr xtual photo.


Nie plak foto before & after.Dua foto di atas aku banyak guna effect dari filter,diffuse glow, burn & dodge.Kepala budak nie aku guna warp & matanya aku crop bahagian anak mata menjadi 2 layer.1st layer plak ko letak screen.Screen tue ko dapat dari layer tool so nampak ler effect mata bersinar.


Foto ni diambil masa outdoor kat bandaraya kuching tahun lepas. 2 cewek nie niece aku, Azyan & Eafa. Hehe..best ko bergambor dengan family kepala semuanya sengal & merenggg (keturunan)...banyak gak gambor dare 2 b ugly,x control...no ayu-ayu..semuanya pagal belaka.

Foto nie plak aku guna plug in lucis art.Senang sajork kalo ada plug in nie.Adjust sukati ko jer.Tutup mata pun dapek...

7 comments:

Redbloodsnow said...

pictak 3 eafa ya palinggggg mek suka! dh ktk gojes la ya. posing ngegeh² gik ya...ailike!

hehe...lak da masa ta photoshoot sama nak ow :P

CHU MAJORFLAVA said...

Haha..nak jak pun zie.plan akan dtg.crk idea lok.

eLLy said...

I like all the picture ;)

CHU MAJORFLAVA said...

tqvm akak!highly appciate.nanti ada tutorial seterusnya..2nggu..

PutRee SeJiNjaNg said...

yobi superb babe..hhehe...sssuuuuuukkkaaaa gilak2...=)

CHU MAJORFLAVA said...

hehe...lak outdoor sama mok..polah gbr kdk katon.rugged!

PutRee SeJiNjaNg said...

ok dear...mok ajak..hihihi..=)