Thursday, October 21, 2010

Kanta Lekap vs Kaca Mata-----> RABUN + Aksesori Fesyen = MURAH

Howdy!!Haaa....Kalo korang nak tahu aku nie ada masalah RABUN teruk, ko jangan lha cakap aku sombong x tegur korang dari jauh ok.Selalu gak org cakap aku sombong sebab x tegur or say hi kalo terserempak kat luar.Alahai kesian kat aku.;-(..hihi..aku kekadang tue pakai ctc lens & spect.Kadang2 rimas lha jugak.Tapi kalo malam aku musti gak pakai,memang tak nampak apa pun kecuali lampu & jalan lurus.wakaka..gelak lak aku sebut jalan lurus.

Sekarang nie org dah x guna 'KL & KM' nie untuk 'RABUN' lagi..semuanya dah more to trend & fashion accessories, especially ctc lens berwarna & corak.Spect lak dah dibuat pelbagai bingkai/frame wif stylish design..


Aku jarang gak nak guna lens dengan habit aku yang suka gosok mata.Tak tahan lha..RIMAS sangat. Aku prefer lagi nak guna spect, tu pun waktu malam. Mahal jugak kalo nak beli spect kat Optical Store kalau tak cecah ratusan memang tak sah kan..



Nie lah kartu nama/nc Optical Store yang aku selalu g since aku secondary school lagi..regular customer k.hehe..ko tengok lha kad tue pun dah berkulat dah. Last yang aku buat spect kat cni aku beli frame jenis rockeye yang besar tue..mahal gak ko dalam RM270+ tue pun belum include lens & uv protection.huhu..bankrap aku. Jadi solution untuk aku jimat buat spect aku buat ler gaya camnie...


Ceaa...nampak tak ketebalan spect aku.wakaka..buta ko. Spect nie MINIE yang hadiahkan kat aku, masa tue kita org g jalan kat The Hills & singgah jap kat stall kedai kwn aku,STEVE(my course mate)."Beli 2 spect only RM40 lenglui, haiyee..."(>,<)v suka!!!

Plus aku buat ler lens plak kat ray optics wifout UV protection RM40 sajork.Camtue ler aku budget untuk aku sendiri.Murah kan..tak yah lha nak UV protection coz aku pakai waktu malam jer spect tue.Kalau UV protection ko bayar extra RM40 = RM80..dasar KEDEK kan..haha..

6 comments:

Softtouch [Hanim] said...

ooo chu rabun rupenya...mahal jgk yer kos nk membuat semua tu..xpelah chu wpun mahal tp sbb dah pnting utk kita terpaksalah..

CHU MAJORFLAVA said...

dari secondary school till 2005 chu buat setahun sekali sebab spect dah rosak & degree naik.tue ler sebab chu cari budget murah ckit dear.lens tue kekadang, ada gap 3 thn tak pakai,sebab rimas..susah gak rabun & jaga mata sebab 247 depan komputer jer..hmmm...;-(

eLLy said...

emm samo la kita.. rabunnn ..
tapi Kak eLLy rabun sejak lepas kawen, coz my laling pun rabun.agak agak virus rabun tu dah masuk kan dlm body akak nie .. wakakakkaka opppss 18sx

CHU MAJORFLAVA said...

lawak lha kak...Chu lom kawen lagi dah rabun..hancuss..tak lame lagi MINIE plak yang rabun kena virus tue..

Redbloodsnow said...

hehehe...better senantiasa pakey. sak mun mek tego tak dr jauh..tak terus kenal mek...hahaha :P blueksss

CHU MAJORFLAVA said...

haha..sik mok pakey ew..kedak geek mek lak.sikpa mun gik ktk..mek dpt nenga tekak ktk lok dr jauh..hihi..confirm kenal sapa.