Wednesday, October 20, 2010

Karya Digital & Manipulasi KUKUBESI..

Xceli aku agak blur sikit nak buat entry untuk hari ini, tp aku gagahkan jugak lha kan nak train & practise buat blog.SEMANGAT!!!(sambil genggam tangan,mata berapi-api & ketap bibir tanda geram)ekeke...

Korang pasti dah tengok hasil karya KukuBesi Manipulasi & Saiful Nang(SN) yang merupakan OP(official photographer) untuk pre-wedding our Malaysian Astronaut Datuk Dr Syeikh Muszaphar Shukor & Dr Halina Mohd Yunos.Hasil Karya gabungan KB & SN memang brilliant & unik.nie lha hasil shot SN dan editting fotografik/manipulasi oleh KB.




Amat terpukau sekali melihat manipulasi yang dihasilkan oleh KB, hampir 2 tahun,aku sentiasa mengikuti hasil karya beliau, dari situ lah timbulnya minat aku mengedit gambar & membuat custom album.Sememangnya KB seorang yang kreatif & artistik sekali dalam menghasilkan karyanya.Paling penting dalam proses editting ko pun mesti gak terima teguran & kritikan.Aku pun salah seorang pelajarnya yang setiasa menerima kritikan dari beliau.KB seorang yang agak santai & x lokek untuk share ilmu editting & pengalamannya..1st manipulasi aku nie tak berapa nak menjadi, editting nie aku baru belajar untuk mengedit gambar.Agak kurengg...mayb x cukup garam & ajinamoto kot..;-p


Haha..malu gak aku tengok hasil editting nie.Hancorr...(uwekk)haha..takper lha kan janji ado usaha tue. USAHA tangga KEJAYAAN."Terima kasih KB atas segala kritikan & tunjuk ajar". Nyesal banget X jumpa & join jelajah kuching dengan GENG SUPERFRIEND, CHOT TOUCH & KB haluan kiri.Hampa;-(..hope dpt jumpa lagi & tuntut ilmu lagi & lagi.Asyik-asyik muka aku menyampah lak KB nanti kan..haha..nakal tau..;-p


cam sibling ler pulak...wakaka..CB & KB
 Sekian & Wassalam...;-D

10 comments:

Monalea said...

sikpa chu.belajar n terus belajar. dah kacak juak ya bah..

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..sikda kak,seh juak mok blaja.belum nampak misteri & belum cukup rasa gbr ya.makceh 4 ur support.lebiu!!!;-D

eLLy said...

picture kerusi Merah tu ai likee ;)

Redbloodsnow said...

haha...aok ok. kdk sibling ler plak tak duak KB ya :D pd mek, tak pun editing touch -->> SUPERB! ;)

CHU MAJORFLAVA said...

elly: kak,haha..tu chu buat ala2 karikator..masa tue ada seminar kb kat kuching.;-D

CHU MAJORFLAVA said...

ZIE: haha..auk lha kedak sibling habis nak.colour kulit mek 2 pun sama.belum superb gik zie,maseh mok blajar.lamak sik follow tutorialnya.nya pun edit,byk step mek babo2 nak hafal.

Monalea said...

wokey...mek nunggu kemisteriannya kelak.Tunggu......

CHU MAJORFLAVA said...

haha...lucu ktk juak kak..adoi..jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri...shhhh...

Dilakochan said...

KB mmg terbaik!

Ai ade pegi masa KB n cHOT TOUCH launch buku dorang dkt wisma bentley!

Hasil hasil gamba n editing dorang mmg SUPERB!!

CHU MAJORFLAVA said...

Hi Dila!!Hehe..KB Achung!!!