Monday, November 15, 2010

Chu MajorFlava???

ekeke..sebelum aku nak story asal usul nama pena aku,CHU MAJORFLAVA,aku gelak lar dulu..kenangan babe..dalam 4 tahun rasanya aku dah bawak nama tue.Korang pernah tak baca&jumpa magazine luar negara THE SOURCE,magazine music hip hop yang fame tue.Kalo korang x pernah camnie ler rupenyer..;-p


Haa...adoiyai!dulu aku fanatik giler dgn genre HIP HOP & R&B.CHU tue nama timangan & nickname aku dari kecil lagi.Chu tue bawak maksud cute & lucu lam family kiterang.Maka kekal ler nama aku Chu sampai skrang.Tapi ada gak yang panggil aku SUE & YAYA.

MAJORFLAVA plak Chu dapat nama dari magazine nie..tyme tue chu buat projek DESIGN magazine kat kolej in year 2003/2004.Chu amik dari wording NEW ARTISTS WITH MAJORFLAVA.Berkenan plak aku dgn word MAJORFLAVA.Rugged kan!!Major stands 4 majoriti.FLAVA tue singkatan buat FLAVOUR.ehe..ala2 niger gitu,dark child.Jadi sampai skrang ler aku guna nama pena tue tapi aku dah x brapa nak follow lagi genre camnie,dah tuwo nie aku layan habeh ngan acoustic.Dulu aku gila sikit kat BLACK rapper&singer cam Tupac Shakur,112,Jagged Edge,Nas,NERD,Snoop,Trina,Eve,Aaliyah,Lil Wayne & dll.

Korang plak camner?Bagi aku nama pena nie hanya nama panggilan xda maksud apa2.Paling afdal tue nama ko sendiri ler~~~SURAYA (Tsuraya, Nama bintang),tue ler nama ko bawak sampai mati kan..

Setiap yg baik itu dtgnya dr Allah manakala yg buruk datang dr hamba-Nya sendiri.;-)

4 comments:

Softtouch [Hanim] said...

nama chu majorflava tu mmg sgt kene ngan chu..sgt unik n kreatif bunyinya...

CHU MAJORFLAVA said...

majorflava tue cam multi talented gak sis..\m/

PutRee SeJiNjaNg said...

ngam yunk..hehhe...nang raget nama majorflava ya...sesuai gilak ngan nama chu ya..hhehhe..=)

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..tyme kegemilangan hip hop dolok.adeh!;-p..dolok gila gig mek dear.