Tuesday, November 16, 2010

Custom Veil---->Engagement

Salam u'ol!!yaaahoooo...arini kat opz aku balik awal ko,jgn jelezzz.Kiterang yg request nak balik awal sebab nak shopping utk raya sok hari..wootwoot!!Nak masak apa yea esok hari??Balik nanti Chu diskusi dgn emak tersayang.Btw Chu nie xda bapa lagi k,dah lama dah meninggal since Chu 9 y.o.Bekerja sebagai polis & part timer wedding business(photographer,videographer&sewa pelamin,dulang,hantaran&ada buat sikit2 untuk katering).Bakat melukis nie asal usul nyer dari bapa aku..ehe..btw aku panggil bapa aku AH k..gelaran bapa dalam bahasa MELANAU.Terasa gak selama ketiadaan dia,he's inspiring dad & multi talented tau.Bapa aku nie minat sangat kat Allahyarham P.RAMLEE.Kat rumah Chu ada mini studio untuk dia berkarya.Suara dia pun sedap.Dulu kat rumah aku pun byk gak instrument,mostly family kiterang lebeh ke bakat seni plus abang2 aku ada band sendiri utk perform tyme kenduri kawin.

Korang tau, bapa aku pernah nak soh aku jd penyanyi & pelakon..ekeke..cam lawak jer.Mostly parents support anak nak jadi doktor & cikgu.Tinggal bakat jer tue.More to graphic & photography.In future hope jd kenyataan ada bznes wedding gak.InsyaAllah mayb 80% 4 engagement aku,aku buat DIY include mini pelamin nanti..mudahan.Nak kumpul duit aw dulu.

Neway,berbalik ke tajuk sebona-bonanya..ekeke..aku teringin sangat nak carik custom veil untuk bertunang nanti.hehe..nak tukar trend sikit.Nanti aw,aku buat sketch untuk dress & custom veil tue.Skrang nie nak carik ler IDEA dulu camner nak match dgn modern kebaya or simple dress.Tapi masih ada nampak ciri trademark aku "BLACK BOW".Kalo korang ada jumpa veil camnie..jgn lupa siren aku k!!;-D




Stylo kan~~~\m/...kalo x jumpa,terpaksa custom & do it yourself ler jawabnyerrr...;-p

8 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

just do it urself yunk..hehhe puas hati aih..hehhe

ardinihumaira said...

dni pon ngah cari veil.. huhu

CHU MAJORFLAVA said...

yunk!jom bznes!!

CHU MAJORFLAVA said...

dini: kat ner yea?hmm...;-p

Softtouch [Hanim] said...

xtaulah sy chu kat mana tu...slalu tgk veil pjg2..xpernha tgk kontot mcm tu...patutlah chu kreatip..ikut darah ayahnya...

CHU MAJORFLAVA said...

kalo panjang dpt potong kak..wat say u?kat ner ar?veil kontot..;-p lawak lar.InsyaAllah nexyear kalo jadi Chu g KL nak survey barang tuh.

Redbloodsnow said...

HEHE...YG NUMBER 2 MEK SUKA. TP 1ST ONE ITS SOOOO YOU, CHU. BLACK..HEHE

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..zie style aie....\m/