Monday, November 8, 2010

SINGAPORE,SAMUDRA & SHOPPING;-P


SINGAPORE :~

Hehe..sengaja nak buat title S camtue,baru ada gaya ckit kan..Hello y'all!!Salam Blues untuk semua..

Khamis 4|11|10,last week punyer citer.xpired sudha..bukan apa,xceli blog nie Chu juz nak share more to art,design,carier,products & photography nyer topic.Tapi gerenti korang borink gak kan,so aku selitkan lifestyle aku dgn kawan2 aku jugak untuk disharekan bersama tp x semua k..kadang2 Chu nak privacy sikit..hehe..cam artist plak.


Balik kerja hari tue,aku & yanie direct g Nina's Crib kat Jalan Ajibah Abol nak temankan Yanie berbuka puasa & shopping kat The Hills.Actually should b Nina x dapat join coz nak packing barang2 4 her short trip 2 Singapore.Tapi sempat gak dia meluangkan masa,so aku & yanie ringan tulang nak tolong dia packing barang b4 pegi berbuka puasa. Dalam kol 6.15 camtue,baru ler kami berangkat jalan2 cari makan.Kiterang tumpang keta Nina,guna 1 keta best ckit nak loyar buruk..huhu~~Btw Nina bff Chu since sekolah rendah lagi.Both of us slalu sama kelas sampai ler secondary school.15 years sudha..memang dah tahu hati perut masing2..wakaka..



SAMUDRA Kopitiam :~

Samudra Kopitiam nie terletak di Nanas Road berdekatan dengan Lim Kok Wing,Kuching.Sungguh nangis menu yang ada dlm nie..kecur plak air liur aku nih..sob..sob..makanan kat Samudra nie berasal dari makanan Indonesia.Kapan mau mamangan(makan2) sini lagi yar,waduh!!!Asyik!!

Diorang semua nie KELEMAUAN,yer lha balik kerja direct tros g lepak kan.Semua busy dgn hectic life masing2.Tyme gnie jer lha ada keluangan nak lepak,tol x?

Norellyanie Ayob,26,Assistant Manager Bank Islam
Nina Davina,26,Legal Executive

Makanan yang diorder!!!Sila kecur air liur ok..hehe... ;-p

AYAM BAKAR JAWA : RM13.++
Haaa~~Menu nie yang paling nangis ar bagi aku double thumbs up!!memang sedap giler ayam terasa juicy & sambal nyer yang pedas!!!

Cucur Cheese : RM4.++

Menu Cucur cheese nie pun sodap babe..adoiyai!!

Roast Beef Pizza : RM9.++
Tapi pizza nie agak kureennng ler ckit...tapi kalo nak makan pizza tue better ko g jer Pizza Hut berdekatan!!;-p

Yang nie plak nangis RUGI..x bp nak sedap,aku rasa dia letak terlebeh rempah kayu manis kot..;-p


SHOPPING TIME!!---->THE HILLS

Lepas habeh makan we all g huha2 kat The Hills ler plak..Xceli nak survey heels kawin untuk Yanie,tp x bp nak berkenan sebab over menyin2 gitu lho..haha..Jadi aku ambil kesempatan gak nak carik kasut untuk aku interview Khamis nie.Tapi nan hado,dah jumpa tp xda plak saiz kaki aku nih..menyampah!!

Sorry yer aku x letak gambor2 kat The Hills,byk product kat sana x leh snap photo.Pastue kiterang g kat kedai HEART ATTACK nak carik aksesori..Wah!!memang HEART ATTACK ko kat cni,memang chantik giler aksesori dia..rambang plak mata aku!!Nina ada beli rantai kat sana lupe plak aku nak amik photo..affordable jugak dari RM9.++ ke RM50.

Kol 9.15 p.m kiterang blah ler dr situ.Kalo nak ikutkan hati memang sampai ke pagi pun ko maseh larat nak shopping.Susahkan jadi perempuan nih!!hehe..;-p

8 comments:

eLLy said...

amboi info kat gambar siap ade umur lagik .. baru 26 ye kamu ..

CHU MAJORFLAVA said...

hoho..caption photo ala2 namecard.cara2 nak perkenalan diri ler akak..;-p

CHU MAJORFLAVA said...

baru ke 26 tue..dah tuwo lha kak..adoi..;-p

Softtouch [Hanim] said...

xsedap ye pizza tu..baru nk kecur liur..nmpak mcm nangis je chu..

Redbloodsnow said...

YOBIIII...NANGIS DA JAK MAKANAN SUMA YA..GULPPP GULPP

CHU MAJORFLAVA said...

Hanim:sis!hehe..tue lha pasai..xceli Samudra nie hotel.dats y ada mahai sikit sis.mayb kat cni x specialize in western food,dats y x nangis lansung.

CHU MAJORFLAVA said...

Zie: nyaman aie ayam ya!!!cyes nyaman!!lets mamam!!

PutRee SeJiNjaNg said...

yobi terliur mek ngr pizza ya dear...aduuhhhh....