Tuesday, August 9, 2011

KONFLIK


Skrang nie ada down skit ngan kerja,mayb dah almost 7-8 years kot Chu dalam bidang Graphic nie,IDEA dah xda & KONFLIK ngan cita rasa orang lain.Kalo ekot IDEA,KONSEP & CITARASA sendiri memang d best,dats y Chu prefer design barang sendiri & i really enjoy it!!!Cam tak best jer kan kerja semata-mata nak cari rezeki tapi passion dah kureng.

Rindu ngan company dulu,dari A-Z Chu buat.Bermula ngan proses proposal,design,deal ngan customer,final,color separation & printing plus rakan-rakan designer lain ada share ilmu,untuk reference & saling beri bantuan.Eventhou dulu selalu gak gaduh2 ngan bos tapi dorang paham gak ngan situation & kalo Chu marah,habeh ko bos Chu kene tempias,tapi relief,x stress & happy tau.Sememangnyer ko jgn risau lar kene buang kerja sebab designer nie kebanyakkan pemarah & jiwa memberontak,majikan chu understanding asal kerja ko buat & kasi manyak untong. Kebanyakkan customer CHU sekepala(siaw2) & love my design.Dari pengusaha KEK LAPIS & pengusaha produk SARAWAK, ZECON, UNISENSE, Kelab Hiburan di KUCHING, EVERISE, TA KIONG, Pilihan raya BN dll.


Proses Colour Separation..masa nie Chu buat film untuk magazine alumni CMYK.Dulu terpaksa tunggu sampai malam tau nak buat FULL colour separation.Kalo Black (K) jer,alahai sekejap sajork.Sebab 1 jer film nak buat.

Tapi..walau apa pun Chu try to handle gak stress & konflik nie.Tak puas hati & marah insyaALLAH masih lagi dapat dikawal,PMA skit ok CHU!!

Doa Menghilangkan Rasa Marah




Ertinya: “Aku berlindung kepada Allah dari godaan syaitan yang terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syaitan yang terkutuk.”


P/S : Sapa yang tak pernah MARAH kan..its healthy & normal human emotion.Tapi kalo dipendam tue,tue yang merana..tol x?

Nak tau kan sikap seorang designer nie sememangnya :


suppose originality comes wif freedom & no rulez xoxo

2 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

ola tedah ktk...sabar jak k dear..:)

CHU MAJORFLAVA said...

auk..sabariah lah tok..;'(((