Thursday, August 4, 2011

Puasa Ke-3 Kecundang

Salam Khamis Uols!!Apa cer korang hari nie yea??Chu baru sembuh dari sakit kelmarin sebab masa nak berbuka puasa ke-2 tue Chu x dapat nak makan sebab muntah & perut cam nak xplode & pedih sangat.Dah kering cekeding cam Chu nie of course energy agak kurang ckit sebab underweight,BMI Chu x balance & perlu gain weight sampai 56kg,ideal weight.Ada 18 kilo lagi nak naik,payah tu weyh.waa...;((( 

Ada gak yang cakap Chu ni Anorexic sebab nak ekot The Trend of Thinness cam Nicole Richie....




Sorry yea,takde maknanya ok!!!=p

Semua product Chu ada cuba termasuk Appeton Weight Gain.Memang resultnya menghampakan & kalo puasa sememangnya Chu losing weight very fast,owez tired & no energy.

So dipendekkan citer,Doctor kasi ubat asthma & gastrik ngan Chu.

Ubat gastrik & asthma

Disebabkan body & oxygen level(asthma attack) teruk,Chu dimasukkan ke treatment room untuk dipasangkan oxygen.


Sempuuuttttttt tau..hadoi.Maka kecundanglah puasa ke-3,tapi Chu hari nie kembali berjuang untuk berpuasa,bangun dari sahur,makan ubat,kemas rumah,solat & terus mandi air panas,sampai sekarang semput Chu & gastrik ada kurang sikit.

InsyaALLAH,cuba setakat yang mampu ok!!

7 comments:

nadiaazira said...

kesiannya u...get well soon supaya boleh berpuasa...u nak gain weight, i nak loose weight...kita tukar position lah macam ni...hehehe....

mrs. daydeck said...

oo tedah get well soon dear.. boh paksa dirik mun dah sekpat tahan k. btw, dolok mek kurus cam kitak juak. sik pernah cecah 40kg. nang susah nak nait. lepas branak jak baruk mok berisik. metabolisma tinggi bah.. hehe.. solutionnya nak Kahwinlah!!! :D

CHU MAJORFLAVA said...

nadia: haha..boleh jugak dear..(>,<)v

CHU MAJORFLAVA said...

haha..mak mek madah gya juak dear..adoiyai!!insyaallah..akan sampai waktunya..=p

eVa said...

ow kaseh haha.. minum 100 plus salu.. kedak adek mek ada asma n nya kurus juakk..

CHU MAJORFLAVA said...

tedah..mek 2.sikpa dugaan.

Princess Nusy said...

stiap pnyakit ade hkmahnye..sabar deh.. =)