Saturday, September 17, 2011

Bermulanya di sini...

Wah!!lama x update..rindu ok.ehe..nway apsal busy sangat Chu mggu nie.Nak tahu..click di sini :

Last Sunday Chu & Mieda(bestie office collegue) g shopping bahan-bahan untuk decor bagi booth kiterang UKK,AUDIT,TNC & NC(Bahagian Canselori) & Booth VIP.So Ahad tue kiterang plan beli kain kat India Street,banyak pilihan & murah.Seawal 10 pagi kiterang dah sampai ke pasar tapi wajib g b1st dulu,perut pun vibrate minta diisi..So Chu & Mieda g lar MCD untuk sarapan pagi.



Kiterang order set b1st meal...ehe..simple & sedap.Masa nie Chu terserempak Kak Bee(Kakak Wandy),Wandy,Sheyla(Wandy's gf) & Shichi.


Sedap & yummie slurrpie..Lama x b1st di MCD,last skali ngan Minie sebab busy memanjang,weekend confirm pack ngan freelance & nak rehat dok di rumah,syorga ok..ehe

Selesai mamam Mieda & Chu g ler India Street punya ramai org & xda tempat parking,aiyo cian ngan Mieda.Tapi minah nie ok jer,tak banyak songeh semua hal ON.Seronok kawan ngan Mieda nie,sememangnya lawak,happy go lucky & sporting.Lepas 5 x pusingan Mieda park kat taxi parking..ehe..takper break d rulez.Dua2 otak mereng & gangster,tapi hati musti cute & friendly.

Kiterang g kedai kain,Fah Company,suka ngan kain kat kedai nie..banyak pilihan & murah.Btw Konsep untuk decor booth kiterang Chu pilih konsep English Style.Eventhou Merdeka Raya,tapi nowadays kita dipengaruhi ngan lifestyle barat,sebab b4 nie dah berkali2 diorang memilih dekorasi berkonsepkan kampung. So pandang ke depan,decor moden & barat untuk year 2011 tapi maseh menerapkan jiwa cintakan negara,bangsa & agama.Decor English Style tapi makanan & cara hidup maseh ada kemelayuan.Raya & Merdeka masih diingati,disambut & tidak ditelan peredaran masa,kemajuan & pembangunan.Wah!!Semangat!!

PEACE!!!


Home decor ideas untuk booth kiterang more to flower,pastel colour & english furnitures termasuklah wallpaper,frame,lamp & etc.Colour untuk decor Chu pilih pink,krim & flower pattern.Kain bunga ros tue untuk bantal kusyen & kain pink/krim plak Chu pilih untuk curtain.Selesai pencarian kain..Chu menganyam ketupat untuk decor,pandai ke idak??nak tahu??next entry plzz....ehe

1 comment:

eVa said...

bunga rose ya wajib mun dah english style ya.. mesti kck eyh! mek tok nang suka english style.. sejok jak.. teringat nenek mek suka english style..

lamak x g india street eyh..cya jak kaen byk pilhan n murah juak..