Tuesday, January 3, 2012

Happy & Joyous Family Gathering!!

Alhamdulillah cuti nie settle semua urusan dunia renew cukai rumah,bayar bil-bil,shopping barang & register Oon sekolah. FYI Chu cuti panjang dari hari Jumaat sebab Chu nak habiskan unrecorded leave Chu,ot kerja weekend & malam,so dapat claim cuti rehat.Syorga ko noks dapat cuti panjang..hehe..neway malam tahun baru tue,kiterang ada family gathering & BBQ sempena menyambut tahun baru 2012.Masa cuti gnie lar kiterang dapat berkumpul sefamily. Minie & mak mertua Chu pun join sekali,meriah betol sebab ramai gak anak buah yang excited nak BBQ. Lucu jer tengok telatah diaorang + pelawak antarabangsa abang Chu,b.Haniff yang sentiasa memecah kesunyian dengan lawaknya.

Usop Sontorian,ada gak ghupa cam Chef Wan.

Hazziq & his fatty uncle =P
kids dun try this at home..
sememangnya bakal suami Chu nie gelojoh skit bab-bab makan nie.

Habis panggang terus ngap ke mulut...hehe..




Selain makanan panggang hotdog,chix wings,udang & daging,Chu & Minie beli bahan-bahan Laksa Sarawak & soh ler the expertise & pro dalam bidang masak memasak nie. Chu serahkan masak memasak nie kepada master chef di dapur iaitu kak esah & kak ham..

2 gojes blackie mama..Kak Esah & Kak Ham
Kak Esah nie adik kepada k.ham, bekerja sebagai cikgu English & Sejarah di St.Joseph. Kakak ipar Chu nie plak Pengetua di Rumah Pengasih/Rumah Orang Tua di Kuching nie. She's so kind hearted person & very bestbestest sister in law. Sangat handal dalam masakan & slalu gak Chu refer resepi masakan ngan dia.


Sila kecorq yea uols..hehe..LAKSA SARAWAK
Apa lagi..MAKAN TYME!!!



Malam New Year disambut meriah bersama keluarga tersayang....

dan tak lupa dengan

Kak Marini & Kak Ana
Tukang basuh terhandal kiterang..ekeke...Kak Ana adik bongsu Kak Ham,bekerja di JBPD Semenanjung Malaysia & Kak Marini plak bestie fren & rakan sekerjanya. Rindu sangat ngan Kak Ana,both of us pernah close & jadi baby sitter kakak & abang Chu dulu tau..huhu

Lepas BBQ tue kiterang layan citer RASUK. Budak-budak semua dok diam ketakutan. Brilliant idea soh diaorang tak nakal uols...kasi citer hantu sekali.hihi..



Nasib baiklah Mak Mertua Chu rajin nak menjawab pertanyaan anak-anak buah Chu nie,yang Chu plak tersandar penat nak menjawab dah. Tapi yang pasti sememangnya seronok sangat bbq kali nie disambut dengan keluarga baru Chu.Minie & Mak Mertua Chu,Puan Rabiah binti Abdullah..welcome to our family!!Happy & Joyous Family Gathering.

Happy New Year 2012!!

3 comments:

eVa said...

besttt!!!!! mostly byk org polah bbq tym sambut new year ow..

AmirFX said...

Aaaa.... Kali tok ktk gik ngkah gambar soh kmk drools.. Adoh2.. haha.. Nway, meriah jak femili ktk... Nang bagus juak soh nemiak nangga cita antu.. haha...

CHU MAJORFLAVA said...

eva: hehe..standard xtvt tyme new year

amir: haha..g sa..=p