Saturday, January 28, 2012

SabtuDay...

Howdy Dolls!!aie..termasuk Amir,Uchi,Adam & yang len-len ker..hihi..neway sorry Chu x bapa nak hupdate my design,photography,craft,life style & foodie advantures diaries sebab macam selalu bz lagi dan lagi & sorry dory banget sebab amik masa yang lama nak buat design korang yea,hope korang bersabar.Alhamdulillah rezeki dari korang ramai gak yang menempah untuk rekaan Header,Watermark,Invitation Card,Badge,Namecard etc.Amat Chu hargai & sangat terharu sebab diberi peluang untuk jadi designer korang. Banyak gak nak dishare tapi x kesempatan nak citer kat sini..minggu nie Chu jadi bos,sebab seronok & cam princess ada orang amik hantar Chu kerja. Minie cuti seminggu & cian kat Chu ulang alik Samarahan-Kuching,penat woooo drive ditambah lagi ngan jam. Kekadang sangat stress sebab mentality pun cam dah letih nak berfikir buat kerja,letih plak phisically ngan kerja,letih lagi nak ulang alik kerja dengan jarak yang jauh & jam.aiyo..haha..tapi tue dugaan bekerja.Insyaallah Chu masih mampu berfikir positive lagi.

but....nextweek bertambah letih lagi uols sebab tahun nie banyak nak berkorban masa,duit & tenaga untuk Oon,anak buah yang dijaga oleh Chu sudah dalam tingkatan 3 & bakal menghadapi PMR,no honeymoon.Siang malam tite schedule sekolah,kelas tambahan & tusyen. Balik Chu kerja weekdays hantar Oon tusyen kol 7.30pm & habis kelas tusyen kol 9.30/10pm.Waa...cam ibu tunggalkan. Tapi tue semua tanggungjawab & Chu x rasa itu membebankan sebab pengorbanan Chu juga penting untuk kejayaan org lain. Hanya berharap kesihatan Chu bertambah baik & masa Chu akan lebeh teratur lagi sebab perlu gak nak rehat & spend masa ngan Minie, Family, BFF, Kengkawan & Freelance(wajib sebab nak carik xtra income). Hopefully Chu lebih bijak menguruskan masa & thankful ngan Minie sebab turut membantu mengurangkan kerja harian Chu.

p/s : Dearest UMI & EVA

UMI check inbox mail ktk aw & to EVA lak la ngator masa ngan plan kita 2..haha..perey da jak. Neway boh berolah ktk 2 & happy slalu.

Chao peeps!!Sampai ketemu lagi..muackss...xoxo dari Cool Ching.

10 comments:

cik chinta said...

xpe. mude2 nk keje lebih, tenaga byk lg. ihiks.

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..muda ker lagi dear.cam dah tua & x laratz gak kekadang

LidiaSuraya said...

apa pun happy happy selalu kay.

btw salam kenal...
i singgah n follow u
n ada hajat tersembunyi nie.. keh keh..
hajat dihati nak ngoder header for my blog...
boleh tak?? boleh ek ?? walaupun ur schedule tite hope u dapat laa b my designer... :)

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..np dear.salam kenalan,url blog lidia & details?email chu kat major_flava84@yahoo.com

My Life's Journey said...

Hihi aduyai ..kmk tok dah ambik header yang kitak edit .. tapi c juak tukar2 hihi ..pangg!!!


gah buat pa ya dear :) Kmk layan lagu lok kat ctok ..sedap jak dengar :)

CHU MAJORFLAVA said...

hehe...layan r&b aw..boh tebat tinga, sik nenga lak.=p

Redbloodsnow said...

PERGHHH...nang tight juak schedule ktk ngurus Oon ow. sikpa, lak nya dah kerja...jasa ktk akan nya kenang :D

CHU MAJORFLAVA said...

Mudahan juak..coz mak mek dah sik kongang gik nyaganya dear..nasib juak ada minie nulung2 juak.

AmirFX said...

Olaterdah.. Jangan lupak rest dan makan ekot time... Smile always.. :D

eVa said...

ow tedah lokk ktk eyhh.. xpa2..ilek2.. cgek2 polah.. aok lak kta ato masa deng.. xsbr mek!! hehe