Monday, January 9, 2012

Sejuk Sakit Sabar Sembuh SIHAT!!

Salam uols!!Pejam celik pejam celik kita sudah berada hari ke-9 dalam tahun baru.Neway hari nie,Chu x sehat & cuti berehat. Di Kuching kebelakangan nie slalu hujan & keadaan cuaca sejuk macam nie sememangnya Chu kalah sikit sebab dengan keadaan imunisasi badan Chu x kuat & risiko sakit sentiasa melanda diri. Weekend pun Chu dok rumah jer sebab xda energy & seram sejuk. Nak g keluar rumah pun Chu rasa sejuk menusuk tulang,akibatnya selsema & batuk x henti menyebabkan muscle abdomen Chu pun cramp. Makan suplemen & ubatan pun dah cam give up & x serasi ngan tubuh. Selain tue Chu pun mengamalkan Air Muzoffa untuk kesembuhan dalaman & luaran. Banyak jugak ikhtiar yang lain Chu cuba, tapi masih belum sembuh. Mungkin diuji tuhan ngan dugaan penyakit & Chu mampu bersabar & mengawal emosi,sebab terlalu marah dengan diri sendiri, upset,down & putus asa.

Nazar Chu untuk berpuasa pun belum sempat ditunaikan sebab keadaan berat badan Chu yang turun 5kilo & hilang selera makan. Thankful gak ngan Minie sebab slalu jaga Chu masa sakit-sakit macam nie. Really appreciate, Chu amat bertuah skali dapat teman hidup yang dapat menjaga Chu susah senang. Bersyukur sangat kepada Tuhan. 

Hanya mampu bersabar, berdoa, berusaha & sokongan dari keluarga,tunang,kawan & kalian agar dapat memberi kesembuhan & kesihatan tubuh badan agar dapat meneruskan cita-cita Chu & impian Chu dalam berkarya.Hope Chu masih diberi semangat untuk sembuh dari segala penyakit.InsyaAllah. 


5 comments:

EyanaNoorAzlan said...

insyaALLAH Chu akan cpt sembuh =)
take care..

CHU MAJORFLAVA said...

tq eyana..appreciate!!

AmirFX said...

Mbak banyak rehat dan polah sedikit senaman ringan k nambah metabolisme badan.. Lepasya ktk akan rasa nak makan... InsyaAllah berat badan ktk dan kesihatan boleh meningkat...

Dilakochan said...

makan ubat ontime. Banyak minum air suam ye chu!

semoga cepat sembuh....

CHU MAJORFLAVA said...

amir & dila : thx buddy!!!