Monday, April 23, 2012

Sick Leave

Harluuu BBD Readers...Saya cuti hari ini,bukan annual leave tapi SICK LEAVE sebab lately sememangnya kesihatan Chu agak terganggu sedikit. Tahun nie dugaan & sakit tue sentiasa datang secara x diduga.Chu hanya redha,berusaha & diiringi dengan doa.So dipendekkan cita,Chu kekurangan darah,agak kebas & turun berat badan antara masalah Chu sekarang nie.

Source : Google

Atas nasihat & tips pemakanan dari abg Chu Hanif, Minie, kawan2 & Kak Bie(Wandy's Sister),Chu mengamalkan makanan laut yang bercangkerang seperti kerang(cockles).


Selain itu, sayur bayam & hati ayam dan lembu juga dapat membantu menambah sel darah merah dalam badan.

Bayam
Hati
Haaa......yang paling penting minum air & rehat yang secukupnya. Yang nie payah sikit Chu nak mengamalnya.Aiseyman..dengan tite schedule & kesibukan Chu, jarang sikit nak jaga pemakanan & dapat rehat secukupnya. InsyaAllah Chu akan cuba sedaya mungkin. Hidup bukan untuk sendiri tapi sehat untuk org lain yang perlukan kita. Doa jugak untuk kesihatan Chu ok,& akan terus berkarya & berkongsi idea untuk korang semua.InsyaAllah,Amin.

15 comments:

Zura said...

nak xnak pun kena jaga kesihatan chu..penting tue..

CHU MAJORFLAVA said...

tue lar..nak try perubatan islam gak.ikhtiar kan.

My Life's Journey said...

Uuuu yunk ..makin teruk kesihatan kitak yunk ... ummm kitak kenak jumpa doc mun mcm tok ..ne tau doc bagi ubat n vitamin pakai kitak bertenaga ..

My Life's Journey said...

Yunk .. kmk haarp kitak cepat sembuh ..amin40x

ummm tapikan yunk ..kerang ya n bayam ya ..betul2 buat air liur kmk kecurrr ..rasa kinek2 ya mauk makan kerang n bayam ehhhh..

Rann said...

Get well soon dear .. :')

daria said...

take good care of yourself, get well very soon

CHU MAJORFLAVA said...

umi: hehe..doktor soh mek berlaki cepat gney tok=p

CHU MAJORFLAVA said...

ran & daria: thx dear,appreciate.amin

Riena Haiqal said...

take care dear... semoga cepat sembuh yer... Jaga kesihatan :)

CHU MAJORFLAVA said...

thx dear,much appciate

eVa said...

aie tedah lok ktk.. ktk jenis keja mena2.. so mok stabil juak pemakanan ktk.. huhuhu.. sian ktk.. rehat mena2 chu.. simpan energy k bulan 5 lak.. ;)

AmirFX said...

Kmk rasa pernah jumpa ktk d SCR Ekspress kat Taman Sahabat ria tek nak? Mmmm.. Betul nak ka.. haha.. Nway, take a good care of yourself and get well soon.. :D

CHU MAJORFLAVA said...

eva: auk..hehe.semua jenis lukisan mek ok.tapi more to karikator & potrait.auk la ow..mesti sihat bulan 5 lak.auk dear,mun mek kerja mek lu lupak dirik pey sik makan

amir: kenak sik tegur..auk kamek lah ya...ya rupa jenuh mek tyme ya..hihi

Zie Madini said...

o tedah nya. mala jak sakit. dolok mek gya juak sebelum nikah. tp bila dh nikah...ksihatan alhamdulillah beransur berubah.

pa kenak ka gya ow? hehe

Hanie Dew said...

chuu actually kan buah delima bekali ganda elok utk darah. jgn makan organ dalaman.tak elok sangat sebb organ dalam byk toksin bersesuaian dgn fungsinya.

skema punya ayat.maafkan saye.hihihi