Tuesday, May 1, 2012

DND yow!!

Bermula disini DND Event 

Chu dapat info event nie dari  Kai Kasim  teruja nak g & dengan muka tak malu tanya nie tanya tue interested nak tau info tentang event nie, Kai & Sis Hanie invite Chu untuk gi & tak aci lar gi sorang confirm Chu bawa skali adik bradik LSF untuk gi sama. Shichi  & Efa saja yang dapat meluangkan masa. Pastue Wawa & her fiance hafiz bbm Chu nak join skali ngan kiterang & artis berbakat di kuching nie. DND Event nie bertujuan untuk knowledge sharing,bertukar2 pendapat & blaja beberapa technique baru & skills dalam melukis & penggunaan  ADOBE PHOTOSHOP. Mereka terdiri daripada pelukis komik, street artist, pereka t-shirt, graphic artist, bloggers, photographer & event organiser/talent manager. Best sangat dapat berkumpul bersama pengkarya seni & dapat melihat sendiri proses kreatif masing2. 

Antara foto2 yang dapat dikongsi bersama di acara santai minum & melukis pada sabtu lepas :-

Poster-credited to Sis Hanie

Check it out yow...Organised by ARTSYNDICATE


Checkpoint

LSF sista - EFA,WAWA,SHICHI & CHU

WAWA & HAFIZ tengah asyik membaca komik yang dilukis Sis Hanie

Sis Hanie - Pelukis Komik YONGUMIX

Najib-Graphic Artist SCV

Najib nie Chu dah kenal lama, pernah jadi client Chu masa di press company buat buku program & tiket untuk WHF,World Harvest Festival. Lama x jumpa, banyak jugak topic nak citer..hihi..dia nie rajin sangat nak ajar Chu skill melukis sebab lama dah tinggal tabiat melukis, banyak dah ketinggalan & pasif. Dulu aktif jadi wakil sekolah dalam beberapa pertandingan melukis antara sekolah & pertandingan sekitar bandaraya kuching eventhou xda basic melukis, subjek seni nan hado jadi lukisan pun cam hentam kromo jer kurang sikit ilmu teori seni.=p

Kai, photographer & Najib

Bob & Dauz - Artist & Pereka T-Shirt

Event Organiser & Talent Management - Nasser

Sebelum beredar sketch messages perlu diambil sebagai kenangan & sebagai motivasi untuk terus berseni.

Sketch Messages

by Najib

by Sis HANIE

by Kai Kassim

by BOB

by Dauz

by Nasser

by CHU MAJORFLAVA..hehe..


Happy giler babe, Chu dapat FREE GIFT dari SIS HANIE,  product komik keluaran beliau, so proud of u sis!!Tenkiu & i apperciate it. Can't wait for DND Kuching Chapter 2#. Insyaallah akan Chu luangkan masa, nak gerak aktif x mau pasif sudah sebab kiterang ada our future plan yang best giler iaitu menggabungkan pengkarya seni kuching seperti musician,pelukis,photographer,blogger,craft maker di bawah satu bumbung.Oyeay!!"Nasser,kamek org dah sik sabar ngu event ya kelak!!!"

xoxo,
CHU MAJORFLAVA..peace & harmony

4 comments:

eVa said...

yobihh besttt!!!!.. jeles abis.. duhal ramey eyh time ya..

e F a said...

kacak2 jak lukisan sidak, nok kitak pun supercute... anyway, DND mcm Do Not Disturb jak.. hehehehe.. :D

Dilakochan said...

wahhh ini semua mereka2 yg bertangan seni ni!

CHU MAJORFLAVA said...

eva: auk ramey..tok diantaranya..ada juak dtg sik sempat gbr..dtg 2 pegi 3 dtg 3 pegi 4..haha...

efa: hehe...sketch mek play safe jak..sik mencabar lansung..hoho..Auk la..DND..hehe..

dila: rupa pun dah nampak seni babe..